Ons nieuwe logo

Franchise

Doppio Espresso - Franchising

Doppio Espresso is onderdeel van Cavesco; een merkenhuis met focus op koffie- en horecaketens. Kwaliteit gaat hier samen met groei. Onze formules zijn toonaangevend en bekroond met vele awards voor service en koffiekwaliteit. Groeien door krachten van verschillende samenwerkende ondernemers te bundelen en hen te laten floreren; dat is onze doelstelling.

De hoofdactiviteit is het bieden van aantrekkelijke horecaproposities, het bieden van een solide basis én het verlenen van support aan franchisenemers. Barista Cafe, Chocolate Company, Doppio Espresso, MultiVlaai en Single Estate Coffee Roasters zijn er thuis.

Doppio groningen espressomachine

JE EIGEN DOPPIO ESPRESSO

Welkom in je eigen kwaliteitskoffie zaak. Een fijne plek waar je je thuis voelt. Waar jij iedere dag je gasten verwent met de lekkerste koffie en producten. Waar gastvrijheid boven in het vaandel staat.

WAAR STAAT DOPPIO ESPRESSO VOOR

Een onderscheidend merk gebouwd op passie en aandacht, waarbij de wens van onze gasten resulteert in (h)eerlijke producten en waar gewone dingen bijzonder goed zijn.
Dat is Doppio Espresso. Doppio Espresso is een plek voor ontspanning en een moment rust in de hectiek van alledag. Een plek waarin we geloven in de kunst van het nietsdoen en de waarde die daarin schuilt. Vanuit het oogpunt van de gast uiteraard, want wij zetten alles op alles om hen een verwenmoment te laten ervaren.

“Ieder mens heeft het recht zich bijzonder te voelen”

Doppio gronignen gevel

DOPPIO ESPRESSO CONCEPT

Door de kracht van aandacht, het belang van samen zijn én liefde voor lekker eten en drinken, gaan mensen zich waardevol en bijzonder voelen. Daar geloven we in! Investeren in mensen en gastvrijheid, luisteren naar onze gasten en mooie producten met aandacht presenteren. Vanuit deze filosofie werkt iedereen die bij Doppio Espresso betrokken is elke dag aan het bereiken van het ultieme doel: alledaagse momenten van onze gasten bijzonder maken. Wij zijn een ontmoetingsplek, waar eenieder zich thuis voelt en geniet van lekker eten en drinken geïnspireerd door het vakantieland Italië. Waardevolle aandacht en samen genieten van een ontspannen moment. Als het ware geven we onze gasten een ‘momentje in Milaan’ mee, waarbij ze even niets anders hoeven te doen dan te genieten van onze gastvrijheid en onze heerlijke producten. Een ‘il dolce far niente’ moment.

FRANCHISEN BIJ DOPPIO ESPRESSO

Samenwerking, efficiency en korte lijnen zijn kernwoorden van onze franchiseformule. Doppio Espresso is zo ingericht dat elke ondernemer binnen de franchiseformule profiteert van de schaalvoordelen die behaald worden door gezamenlijk in te kopen en te distribueren. Daarnaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan het versterken van het merk en het vergroten van de efficiency binnen de organisatie. Het grote voordeel zit voor de franchisenemers in het feit dat zij zich zoveel mogelijk kunnen richten op de dagelijkse gang van zaken in hun eigen Doppio Espresso onderneming. Vanuit het servicekantoor in Joure wordt er elke dag hard gewerkt om de ondernemers zoveel mogelijk te ontlasten op het gebied van inkoop, marketing, automatisering en productontwikkeling.

Gaan wij jouw onderneming runnen? Nee! Als franchisenemer ben je als zelfstandige ondernemer verantwoordelijk voor de resultaten van je eigen vestiging. Ook in geval van franchising geldt ondernemen voor eigen rekening en risico.

 

Button Franchise Werving

Latteart foto
JIJ ALS DOPPIO - FRANCHISENEMER

Jij hebt het in je om uit te groeien tot een lokale-held! Je legt makkelijk contact, bent positief ingesteld en je begrijpt dat een glimlach wonderen doet. Jouw talent is het creëren van een fijne sfeer, zowel voor je gasten als voor je team. Bij voorkeur heb je relevante leidinggevende of ondernemerservaring in de horeca.
Natuurlijk houd je van koffie en vind je kwaliteit en service belangrijk. Daarnaast sta je open om nieuwe dingen te leren en je eigen te maken. Wij komen graag met je in contact!

FRANCHISE VERGOEDINGEN

Om gebruik te kunnen maken van onze franchiseformule, onze ondersteuning en expertise betaalt de franchisenemer franchisefees. Eenmalig berekenen wij een entreefee van EUR 12.500,-. Dit geeft je het recht een Doppio Espresso te openen en dient als gedeeltelijke dekking van de opstartkosten.

De franchise fee is 6% van de omzet per maand. Daarnaast hanteren we een commerciële fee van 1% van de omzet per maand.

Het financieren van een Doppio Espresso loopt via een bank naar keuze. Wij werken veel samen met ABN AMRO. Een eigen vermogen vanaf EUR 50.000,- geeft een goede basis, echter vraagt de bank uiteindelijk 25% - 30% eigen vermogen van de totale investering bij een financieringsaanvraag.

GEINTERESSEERD?

Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf al staan in een eigen Doppio Espresso vestiging? Heb je oog voor kwaliteit en ben je gedreven om gasten een unieke en uitstekende koffie-ervaring te laten beleven? Heb je altijd al willen ondernemen en je aansluiten bij een dynamische organisatie?

Kijk op doppio-espresso.nl/franchise voor meer informatie of neem contact met ons op via 0513 – 419363 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doppio Espresso is erkend lid van:

           nfv logo los1      badge 

Wij zijn ook te vinden in de nationale franchisegids 
www.denationalefranchisegids.nl

 

Over ons

Over ons

peterIn 2006 schreef Peter van Eijl tijdens zijn studie zijn plan voor een espressobar die hoogwaardige koffie bereikbaar kon maken voor het grote publiek. Niet zo maar koffie, maar de beste koffie. In deze tijd waren espressobars nog niet veel gezien in het Nederlandse straatbeeld. Door zijn historie van espresso, passie en enthousiasme ging hij eerst alle facetten van de ambacht uitschetsen. Door contact te krijgen met machinebouwers, ambachtelijke branders en vele anderen probeerde hij iets te bouwen dat het beste bracht in het land van espresso. Het plan werd een boekwerk, en de basis voor een nieuw concept: Doppio Espresso. De naam heeft bijzondere twee betekenissen voor de eigenaren Peter van Eijl en Jonathan Teoh. Ten eerste omdat wij als "Doppio Espresso" overtuigd zijn en aantoonbaar mogelijk maken dat de dubbelshot extractie superieur en stabieler is dan de enkelshot. Daarnaast was het aloude traditie om met de broers tijdens de roadtrip na het passeren van de Italiaanse grens een caffè doppio (doppio espresso) te drinken.

In 2007 verbouwde Peter samen met vrienden, familie en anderen de eerste vestiging. Met haar 185 vierkante meter werd het meteen een flagship espressobar. In april 2007 was het zo ver en opende de vestiging haar deuren aan de Brugstraat nummer 6 in Groningen. Het was duidelijk opgezet als pilot. Door te communiceren met andere baristi, professionals en vooral gasten kreeg de espressobar en de menukaart snel vorm. Het team werd groter en al snel moest er op kantoor in Joure versterking komen. Mede-eigenaar Jonathan Teoh kwam toevallig langs op dit kantoor, maar kon zijn passie voor horeca niet verhullen. Een gesprek volgde en vrij snel sloot hij zich aan bij het jonge bedrijf. In midden 2008 kwam een grote uitdaging, er moest verse lunch komen op de vestiging. Gasten mochten in het verleden al eten in de zaak, maar lunch werd er nog niet bereid. Er moest per definitie een vers bereidde lunch worden met dezelfde passie als de koffie. Jonathan Teoh, afgestudeerd op de Hotelschool in Leeuwarden op Franchiserelaties greep deze uitdaging met beide handen aan. Door te werken met een modulaire keuken kon er versgebakken, gesneden en belegd worden. Eigen receptuur en fantastische ingredienten werden speerpunten van deze keuken.

koffietestTijdens het testen van de nieuwe keuken werd de koffie getest door een heel ander team. Het Algemeen Dagblad was namelijk bezig met de Nationale Koffietest. De uitslag was uitmuntend. De "jonge" ondernemers kwamen nieuw binnen in de top 100 op nummer 1. Deze overwinning bracht de onafhankelijke speler Doppio Espresso het momentum om uit te kunnen breiden en zo meer goede koffie te brengen naar iedereen.

De tweede espressobar was een nieuw project in Rotterdam. Yvonne de Klerck en haar team waren bezig met een prachtig nieuw Ronald McDonald Kinderhuis aan het Sophia Kinderziekenhuis. Onze vestiging moest in zes weken voltooid worden voor de burgemeester het complex kwam openen. Met de verf nog nat speelde de band voor ons pand tijdens de opening. Het fantastische ontvangst van het Rotterdamse publiek smaakte naar meer.

Inmiddels zijn we hard aan het groeien om zo onze passie voor koffie naar iedereen te kunnen brengen.

Passie

Met het oprichten onze espressobar proberen we onze passie voor koffie en ambacht over te brengen op onze gasten. Het genieten van een heerlijke cappuccino of espresso op een terras in Italië, maar dan in je eigen woonplaats; dat willen wij onze gasten laten beleven.

Doppio Espresso is niet alleen een Italiaanse naam, maar heeft ook sterke banden met het land. De huismelange wordt er nog steeds ambachtelijk gebrand en de theemelanges worden er gecreerd. Daarnaast komen ook vele vleeswaren uit Italië. Door de nauwe samenwerking met koffiebranders en theemelangeurs kunnen wij de kwaliteit en versheid van onze producten controleren/garanderen/waarborgen. We bezoeken dan ook met regelmaat Italië om met onze leveranciers te overleggen en om inspiratie en ideeën op te doen (en om te genieten) van de Italiaanse koffiecultuur.

In 2010 zijn we de trotse winnaar geworden van de Jonge Ondernemersprijs. De jury sprak lovend over Doppio Espresso vanwege onze visie, durf en doorzettingsvermogen. In relatief korte tijd is Doppio Espresso een kwaliteitsmerk op de koffiemarkt geworden. Een prestatie waar wij erg trots op zijn en ons motiveert …

De beste zijn in kwaliteit, service en beleving. Dat is waar wij als eigenaren van Doppio Espresso voor staan. Wij werken met passie en toewijding, in alles wat we doen. Zo hopen we onze gasten de beste koffie-ervaring te laten beleven. Kwaliteit vertaalt zich niet alleen naar de producten maar ook naar de service en de inrichting. Wij streven naar een totaalbeleving voor de gast en willen als merkbeleving diepe indruk maken op de gasten en voorbijgangers. Dit alles kunnen we natuurlijk niet alleen. Samen met onze franchisenemers, collega's, partners en vrienden maken we dit mogelijk onder de noemer Doppio Espresso.

Voor de toekomst hebben wij een duidelijke visie voor ogen; een onderscheidend merk gebouwd op passie met respect voor grondstoffen en ambacht. We willen onze gasten meenemen in een unieke smaak- en service beleving, waarbij we gebruikmaken van mooie, verse en natuurlijke producten. Wij hopen dat jij hier net zo van geniet als wij…

Tot snel!

Peter van Eijl
Jonathan Teoh

Deze samenvatting van onze geschiedenis is opgesteld door en met het Team van Doppio Espresso

Doppio 10 jaar

doppio 10jaar website pagina header 1200x300

Doppio Espresso bestaat in april 10 jaar. En dat moet gevierd worden. Met koffie natuurlijk! Ter ere van ons jubileum gaan we tien schitterende koffies in gelimiteerde oplage uitbrengen. Elke maand zetten we een andere bijzondere single origin van een gepassioneerde boer in de spotlight. Alle tien van verschillende boeren, met allen een eigen verhaal. Vijf geselecteerd door ons en vijf in samenwerking met bevriende koffiebranders.

Het is voor ons een nederige eer dit met jou te mogen delen. Wij dragen deze koffie dan ook niet aan onszelf op, maar aan de velen die wij dankbaar zijn, die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om tien jaar lang te groeien tot wie we nu zijn. Dus cheers voor hen die ons helpen op weg naar de top: de koffieboeren, de branders met wie wij samenwerken, de baristatrainers, onze baristi, onze ondernemers en natuurlijk onze gasten. Voor jouw glimlach leren we elke dag met plezier bij, en innoveren we door zodat jij en wij nog meer kunnen genieten van wat de natuur en het leven ons brengt.

Elke maand zetten we een andere espresso of filterkoffie in de spotlight. Onze baristi vertellen je graag van welke bijzondere koffie jij op dit moment kunt genieten.

Thuis genieten van onze heerlijke koffie? https://www.doppio-espresso.nl/shop/

Een decennium Doppio Espresso - https://franchiseplus.nl/artikel/decennium-doppio-espresso

 

Horeca oplossingen

 

 

 

 

Horeca - koffie en thee

Als horecaondernemer bent u constant op zoek naar uw onderscheidende vermogen. Met onze koffie- en theeconcepten bent u in staat om eenvoudig een stukje van uw bedrijfsvoering te upgraden naar een topniveau. Kwalitatief goede koffie en thee zijn de basis van ons bedrijf en voor onze horeca. Vanuit die passie zijn we ook begonnen met onze eerste espressobar.

Vaak werden wij benaderd door collega horecaondernemers en MKB-ers of wij ook voor hen de koffie wilde leveren. In januari 2009 zijn we gestart met Doppio Espresso Business Services. Het doel van dit bedrijf is koffie, thee, machines én kennis te delen met ondernemers die kwaliteit net zo belangrijk vinden als wij.

Momenteel hebben we twee mooie koffieconcepten en een uitstekend theeconcept. Door de wensen van de klant centraal te stellen en geen concessies te willen doen aan kwaliteit zijn we in staat om de koffie- en theebeleving te verbeteren.

We merken duidelijk een ontwikkeling in de markt. Kwaliteit is leidend en onderscheidend vermogen wordt steeds belangrijker. Gasten willen verrast worden en de ervaring moet goed zijn; van de eerste tot de laatste indruk. Door meer focus te leggen op koffie en thee dan voorheen wordt er een prima kans gecreëerd om een uitstekende (laatste) indruk te achter te laten. De extra aandacht die aan koffie en thee wordt besteed straalt af op het personeel. Zij zijn enthousiaster en zullen makkelijker kunnen bijverkopen.

Thee speelt bovendien een steeds belangrijkere rol. In navolging van de vrouwen ontdekken steeds meer mannen de verrassende en subtiele smaken van  theemelanges. Hier ligt dan ook een mooie kans voor horecaondernemers die extra aandacht willen besteden aan de theebeleving. Smaak, kwaliteit en presentatie moeten hierbij centraal staan.

Kwaliteit van essentieel belang

In onze filosofie zijn er drie factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van koffie. Namelijk:

1. Grondstof
2. Gereedschap
3. Kennis

Het is als bij vuur. Ontbreekt er één van deze factoren dan kan een goede koffie niet ontstaan.

Om deze reden bieden wij een oplossing voor elke horecaondernemer.

Wij kunnen de ontbrekende puzzelstukjes invullen en de passie voor goede koffie flink aanwakkeren.

Wij hebben de juiste koffie voor een eerlijke prijs. Ons assortiment bestaat uit machines, tampers,
servies en toebehoren én we hebben een proefruimte waar we u en uw personeel uitgebreid kunnen
trainen.

Uiteraard kunnen wij ook op locatie baristatrainingen verzorgen. Koffie zetten, serveren en verkopen is
voor ons dagelijkse kost. We hebben immers onze eigen espressobarren waar we elke dag aan de lijve ondervinden
wat de gast belangrijk vindt en hoe we de koffiebeleving kunnen optimaliseren.

Bovendien is in veel gevallen de eerste baristatrainingen voor onze klanten gratis!

 

Wilt u meer weten over onze trainingen? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0513-419363
of via ons contactformulier

Bel me terug

Contactformulier

Heb je vragen?

Onze klantenservice is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur

0513 - 820 138 (nieuw nummer!)

Wij helpen je graag!

Voor informatie over vestigingen en franchising bel je met:

0513 - 419 363

Zakelijke- en horecaklanten kunnen meteen naar ons zakelijke afdeling bellen:

053 - 47 65 921


Op werkdagen vóór 15.00 uur
besteld, de volgende dag in huis

Overal bezorgd,
dus ook op jouw werk.

Betalen met iDeal, Paypal
(ook creditcard) en Rembours (10,00 EUR extra)

Verzendkosten: 5,95 EUR (met PostNL) 
Orders vanaf 75,00 EUR gratis bezorging

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8