Ons nieuwe logo
Could not load widget with the id 68.

Ristretto

Passie & Kracht

Ristretto betekent letterlijk 'gesmoord'. Deze uitspraak klopt ook als we kijken naar hoe hij gemaakt wordt. De ristretto heeft een zeer fijne maling en wordt zeer hard aangedrukt. Het resultaat is dat het water bijna niet door de koffie heen kan komen en daardoor druppelgewijs uit de filterdrager komt. In het begin zeer traag, later steeds sneller. Door dit proces komen de meeste smaakdragers (oliën en gekarameliseerde suikers) los met zo weinig mogelijk water. Omdat 25 seconden doorlooptijd gehanteerd wordt, is de ristretto niet meer dan een slok vol aroma en veel, vaak donkere crema. Mensen die dit te weinig vinden, bestellen daarom vaak een ristretto doppio, een dubbele ristretto.

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8