Ons nieuwe logo

Ristretto

Passie & Kracht

Ristretto betekent letterlijk 'gesmoord'. Deze uitspraak klopt ook als we kijken naar hoe hij gemaakt wordt. De ristretto heeft een zeer fijne maling en wordt zeer hard aangedrukt. Het resultaat is dat het water bijna niet door de koffie heen kan komen en daardoor druppelgewijs uit de filterdrager komt. In het begin zeer traag, later steeds sneller. Door dit proces komen de meeste smaakdragers (oliën en gekarameliseerde suikers) los met zo weinig mogelijk water. Omdat 25 seconden doorlooptijd gehanteerd wordt, is de ristretto niet meer dan een slok vol aroma en veel, vaak donkere crema. Mensen die dit te weinig vinden, bestellen daarom vaak een ristretto doppio, een dubbele ristretto.

Americano

De americano is een shot espresso waar vervolgens heet water overheen wordt geschonken. Hierdoor krijgt hij een heel zacht karakter.

 

Espresso

naked-filter-uitsneeCaffè Doppio

Dit is waar het allemaal om gaat. Dit is de fundering waar de hele espressocultuur op gebouwd is. Less is more. Dit brengt je een genot dat je in het hart raakt. Een brenger van kwaliteit in het leven. De uitstekende espresso is te herkennen aan de zeer fijne, roodbruine crema, complexe geur, body en een lange, prettige afdronk.

Wij hebben een drievoudige obsessie met espresso: Of het een uitstekende espresso wordt is namelijk afhankelijk van 3 "pilaren": Grondstoffen, Gereedschap en Vakmanschap. Een espresso kan alleen maar uitzonderlijk zijn als alle drie top zijn.

Solo? Doppio!

Jouw espresso wordt bij ons gezet als doppio; een dubbele espresso. Een dubbelshot filterbakje heeft een licht konische cilindervorm, door deze cilindervorm kan er over het hele oppervlak een gelijkmatige extractie plaatsvinden. Dit geeft een zuivere, meer gebalanceerde espresso dan enkelshot extractie over het algemeen doet.

 

shadow-end_900px

 
 
koffie-bonen

Grondstoffen - Gebrand op Kwaliteit

Onze koffiebonen die we gebruiken voor jouw espresso worden speciaal voor ons gebrand in Italië. Even boven Milaan zit een kleine artisanale branderij die oog heeft voor kwaliteit. Zij zijn gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige Italiaanse espresso melanges. Deze melange is onze tocht naar perfectie. Door samenwerking en kennisdeling, proberen we het beste haalbaar te bereiken. Je zult merken, omdat we kleine crops inkopen, dat gedurende het jaar, de espresso lichtjes van smaak veranderd, maar de signatuur hetzelfde blijft. Die signatuur is de hand van de vakman; onze melangeur.

De koffie wordt vers, op bestelling gebrand. Dat betekent dat wij rekening moeten houd met de brandtijd, rusttijd en transporttijd, naast de hoeveelheid vraag die we verwachten. Een uiterst precies karwei dat er toe leidt dat de koffie altijd jonger dan zes weken is, voor hij gemalen wordt. Hoewel onze vooruitstrevende 3 laags verpakking extreme bescherming biedt tegen oxidatie en externe invloeden, willen we alleen het beste serveren. De versheid is een enorm belangrijke factor voor optimale smaakontwikkeling.

GoD Shot - Elke kop vers gemalen

Grind on Demand (GoD) is een term die wij gebruiken voor onze koffiemaling. Bij ons wordt er pas na bestelling, vlak voor de extractie gemalen. Met vlak voor bedoelen we echt vlak voor. Enkele seconden voor de extractie wordt de filterdrager geplaatst onder de molen, pas dan worden de maalschijven ge-activeerd om koffie te gaan malen. Precies de juiste hoeveelheid voor onze espresso. Op deze manier zijn we in staat extreem verse koffie te zetten.

Vakmanschap - Barista op niveau

Als bescheiden keten zijn we minder bescheiden met educatie. Wij hebben niet één, maar twee trainingscentra. Eén is in een gesloten lab-omgeving voor perfecte instructie van onze baristi. De ander is een live setting met echte gasten. Op deze manier leren onze baristi over koffie; de herkomst, fermentatie, branding, en extractie. Maar ook over de techniek achter de extractie, parameters en smaakprofilering. Onze baristi zijn er voor jou. Schroom niet om ons vragen te stellen!


shadow-end_900px

 

kvdw_1


Handbuilt Espresso Machine

Doppio Espresso werkt samen met Kees van der Westen voor de uitvoering en bouw van onze espresso machine. Dat maakt het verschil in jouw kop. Onze Mirage handgebouwd in een speciale Doppio Espresso configuratie. Kees is wereldwijd bekend om zijn vakmanschap en design. De afwerkkwaliteit van deze machine is op ongekende hoogte in de wereld van espressomachines. De meest belangrijke reden, echter, is de kwaliteit van espresso’s die de machine kan produceren. Keer op keer, bij rust of drukte is deze machine in staat om temperatuur en druk stabiel te beheersen. Iets wat een onmiskenbaar ingrediënt is voor de perfecte espresso. Dát maakt het verschil.

 

Espresso Macchiato

De 'gemerkte' espresso

espresso-macchiato-bw

Deze aangestipte espresso wordt afgezwakt door een schepje melkschuim bovenop. De espresso macchiato wordt veel gedronken in de late ochtend. Een aanrader voor de mensen die de espresso op dat moment net iets te sterk vinden.

Caffè Mocha

Espresso, Chocolade & Passie

Spreek uit: Kaf-feh Moka

Veel chocolade, veel melk, een toef slagroom en natuurlijk een shot espresso. Voor veel mensen is hét drankje dat hen heeft overgehaald naar de wereld van espresso. De pure chocoladesiroop is de kroon op deze waanzinnige creatie. Een heerlijk volle, zoetige smaak met de romige afdronk door de cacao. En oh ja, is er al gemeld dat er chocola in zit?

Aanrader: Vraag ook eens een keer met witte in plaats van pure chocolade; de Caffe Mocha Bianco. 

Meer artikelen...

doppio social media icons facebookdoppio social media icons linkedindoppio social media icons twitter

Contact

Doppio Espresso Hoofdkantoor
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Franchise
Tel: 0513 - 419 363

Doppio Espresso Zakelijk en Webshop
Tel: 0513 - 820 138

(van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30-17.00 uur)

Doppio Winnaar AD koffietest 2008

Doppio Wint Jonge Ondernemersprijs 2010

doppio award 4

doppio award 6

doppio award 7

doppio award 8